vrijdag 25 januari 2013

De colporteur komt bij u aan de deur


Een voorbeeld van een gesloten deur


Gedichtendag
Donderdag 31 januari 2013
van 16:00 tot 18:00 uur
in de Wijert-Zuid te Groningen

De colporteur komt bij u aan de deur

‘Aan de deur wordt niet gekocht’.  Weinig beroepen hebben het zo moeilijk als de colporteur. In de dagen dat de stoepjes nog schoon waren en de mensen keurig en achterdochtig, werd hij in menig buurt gezien. In zijn grote verkooptas: stofzuigers, scheerapparaten en natuurlijk een medische encyclopedie. In het wat saaie burgerleven van de huisvrouw gaf hij de nodige afleiding.
De goede man is uit het straatbeeld verdwenen en in zijn naam besmeurd door jongeren in blitse jasjes die donateurs werven en allerhande callcenters die ondanks een bel-me-niet-register precies weten wanneer de Nederlander aan tafel zit.

Van een dichte deur naar een dichter voor de deur is een kleine stap. Daarom een steunbetuiging aan het aloude ambacht, zeker nu de kunst zonder subsidie zichzelf aan de man/vrouw moet brengen en de PvdA een bel-niet-aan-register wil gaan instellen: dichter Paul Marius Borggreve van Dichtkring RondRijm gaat op gedichtendag  2013 in de dichterswijk van Groningen, de Wijert-Zuid, langs de deuren met de dichterlijke handleiding voor omgang met colportage ‘De Colporteur’, die slechts voor 1 Euro te koop is. Op verzoek draagt hij de handleiding gratis voor.

1 opmerking:

  1. Wat een moedige onderneming! Maar zulke evangeliƫn zijn vaak wel welkom:-)

    BeantwoordenVerwijderen