donderdag 19 juli 2012

Drie Eenheden op het Noorderstation

ontwerp poster: Jacob Bos

Drie Eenheden
in Station Groningen Noord
Ruimte Noordwestkant
Kastanjelaan 1
9741 CN  Groningen

29 juli 2012 – 15 september 2012
opening: zondag 29 juli 2012 om 15:00 uur
met een performance van Joanna Paszkiewicz

U bent van harte welkom!

Deze zomer kunnen reizigers en allen die op weg zijn hun levensvragen stellen op het Noorderstation. In de kunstruimte aan de Noordwestkant staat daar namelijk het orakel ‘Drie Eenheden’ voor hen klaar.

Drie Eenheden
‘Drie Eenheden’ is de titel van een samenwerkingsverband van drie kunstenaars met drie verschillende disciplines. Jacob Bos, ferrie=differentieel  en Paul Borggreve werkten samen om een installatie te maken uit drie delen: een glasobject, een interactieve console en taal.

Drie Eenheden kwam voort uit de manifestatie Feest van de Geest met het thema Geestdrift, een manifestatie met kunst in kerkgebouwen door heel Nederland in het kader van Pinksteren. Kerk en godsdienst zijn in onze wereld bepaald geen eenheid. Met een installatie onder de gelijknamige titel als het samenwerkingsverband ‘Drie Eenheden’ willen de drie kunstenaars vragen stellen over religie in deze tijd. Daarom hebben ze een modern orakel gebouwd om die vragen aan voor te leggen.

Opening Zondag 29 juli 2012 om 15:00 uur
Op zondag 29 juli 2012 wordt het orakel ‘Drie Eenheden’ feestelijk in gebruik genomen door Joanna Paszkiewicz, kunstenaar-dichter-journalist middels een performance en Henk Puts, coordinator van Stichting Kunst Projecten Noorderstation. U bent van harte welkom om dit mee beleven en natuurlijk uw vragen aan het orakel voor te leggen.

Meer informatie op:

1 opmerking: