Over en contact

Paul Marius Borggreve

Na een studie godgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht vestigde Paul zich in 1997 in de noordelijke hoofdstad, Groningen. Via omzwervingen langs verschillende betrekkingen raakte hij vanaf 1999 betrokken bij de kunstwereld eerst als algemeen medewerker van Groninger Kunstkring ‘De Ploeg’, later als bestuurslid van Forma Aktua Pinakotheek en daarna als kunstenaar pur sang. Zijn alter ego Marius de Schaar vervaardigt knipwerk: mariusdeschaar.exto.nl

Vanaf 2003 heeft Paul zich toegelegd op het schrijverschap. Hij schrijft korte verhalen, docudrama en gedichten. Hij is medeoprichter van Stichting de Algehele Aanraking, een stichting voor beeldende kunst en literatuur, redacteur van Dichtkring RondRijm en vooral spreker bij gelegenheden. Het spreken bij openingen, festiviteiten en herdenkingen op afroep vindt hij altijd een eer. Exposities in Forma Aktua, K38, Molen Mensingeweer en Klooster Ter Apel mocht hij openen. Voor radio 1 en Groninger Stadskrant schreef hij gedichten op actualiteit.

Schrijver zijn is voor Paul Borggreve meer een performance dan een streven naar publicatie. Het liefst werkt hij samen of mee in projecten.  Hij was betrokken bij initiatieven van en met (onder meer) Petra van Kalker, Joanna Paszkiewicz, Kees Wiersema, Jacob Bos, Ad Breedveld en Rieneke Gollnau. 

Paul maakt deel uit van de redactie van KLADBLOK (kladtblog.blogspot.nl).


Contact

Paul Marius Borggreve
Platinalaan 505
9743 GZ  Groningen
050-2302991
domineepaul@yahoo.com  of  kastelgrafo@gmail.com